Foderautomat katt bäst i test 2024

Att säkerställa att din katt får regelbundna måltider kan vara en utmaning, särskilt för upptagna djurägare. Foderautomater erbjuder en lösning som kan hjälpa till att automatisera matningsprocessen och säkerställa att ditt husdjur får den näring det behöver vid rätt tidpunkt. I denna artikel går vi igenom de fem bästa foderautomaterna för torrfoder till katt 2024, och vad som gör var och en unik.

1. TX9 – Bäst foderautomat 2024

foderautomat katt bäst i test

Vilken är den bästa foderautomaten 2024?

Den bästa foderautomaten 2024 är TX9 Smart Foderautomat. I alla fall enligt oss – detta då det är en avancerad foderautomat som erbjuder flera smarta funktioner för att underlätta matningen av ditt husdjur. Den kan programmeras för upp till sex måltider per dag och har en kapacitet på 2,8 liter torrfoder. Automaten styrs via en app och har en integrerad vidvinkelkamera med infrarött nattsyn och rörelsedetektion, vilket gör att du kan ta foton och videor, samt live-streama filmer när som helst.

Enheten har även mikrofon och högtalare som tillåter interaktion med ditt husdjur. Foderportionerna kan justeras individuellt, och matningsscheman kan upprepas dagligen. Automaten har också en skala för bättre kontroll av fodernivån och rostfria skålar som tål maskindisk. Den drivs via USB eller batterier, vilket gör den flexibel och praktisk.

 • App-styrning: Du kan enkelt kontrollera och justera matningstider och portioner via en app.
 • Inbyggd kamera: Vidvinkelkamera med infraröd nattsyn och rörelsedetektion gör att du kan övervaka ditt husdjur i realtid.
 • Interaktiv funktion: Mikrofon och högtalare gör det möjligt att kommunicera med ditt husdjur även när du inte är hemma.
 • Flexibilitet: Fungerar både med USB-strömförsörjning och batterier, vilket gör den lätt att placera var som helst
 • Pris: Den höga kostnaden kan vara avskräckande för vissa köpare.
 • Komplexitet: Den avancerade teknologin kan vara svår att använda för dem som inte är tekniskt kunniga.

Denna foderautomat är perfekt för både katter och hundar, med möjlighet att schemalägga upp till fem måltider per dag via en användarvänlig LCD-skärm. Tillverkad av BPA-fri plast och med en diskmaskinssäker bricka, är den både säker och lätt att rengöra.

Den elektroniska timern säkerställer att ditt husdjur får rätt mängd mat vid rätt tidpunkt. Batterierna har en livslängd på 6 till 12 månader, vilket gör den till en pålitlig lösning för daglig utfodring.

 • Schemalagda måltider: Lätt att ställa in upp till fem måltider per dag, vilket ger regelbundna matningstider.
 • Användarvänlig: Enkel LCD-skärm och BPA-fri plast som är lätt att rengöra.
 • Lång batteritid: Batterierna räcker mellan 6 och 12 månader, vilket minskar behovet av frekventa byten.
 • Begränsad kapacitet: Passar bäst för mindre måltider och kan behöva fyllas på ofta för större husdjur.
 • Endast för torrfoder: Inte lämplig för våtfoder eller specialdieter.

3. TX7 Foderautomat

bra kattautomat

TX7 Foderautomat kan programmera upp till fem måltider per dag och rymmer upp till 5 liter torrfoder. Den har en spiral inuti som förhindrar att fodret fastnar och möjligheten att justera mängden foder individuellt från 25 ml till 500 ml per portion.

Enheten har en LCD-skärm och nyckellås för säkerhet samt möjligheten att spela in ett eget röstmeddelande som spelas upp vid utfodringstider för att få husdjurets uppmärksamhet. Foderautomaten kan drivas via USB-uttag eller batterier, vilket gör den flexibel och enkel att använda.

 • Stora volymer: Rymmer upp till 5 liter torrfoder, vilket minskar påfyllningsfrekvensen.
 • Röstmeddelanden: Möjlighet att spela in röstmeddelanden som spelas upp vid matningstider.
 • Justerbara portioner: Mängden foder kan justeras individuellt från 25 ml till 500 ml per portion
 • Storlek: Kan vara skrymmande för mindre utrymmen.
 • Komplex programmering: Kan vara svår att ställa in för användare som föredrar enklare enheter.

4. Petlibro Foderautomat med kamera

foderautomat till katt

Petlibro Granary Foderautomat är en smart matningsautomat med inbyggd kamera som gör det möjligt att mata din katt enligt schemalagda tider. Med en kapacitet på fem liter och kompatibilitet för torrfoder med en storlek på 2-15 mm, är den enkel att fylla och rengöra. Kameran har en vidvinkel på 145 grader och infraröd nattsyn för att övervaka din katt även i mörkret.

Du kan ställa in upp till 10 måltider per dag och justera portionsstorleken via Petlibro-appen, samt spela in ett röstmeddelande för att kalla katten till maten. Automaten har också en avtagbar skål och demonterbar struktur för enkel rengöring och praktisk USB-laddning.

 • Inbyggd kamera: Vidvinkelkamera med 145 graders synfält och infraröd nattsyn för övervakning dygnet runt.
 • App-styrning: Kan ställa in upp till 10 måltider per dag och justera portionsstorleken via Petlibro-appen.
 • Stor kapacitet: Rymmer 5 liter torrfoder och är lätt att fylla och rengöra.
 • Kräver konstant ström: Det rekommenderas att hålla den ansluten till elnätet för bästa prestanda.
 • Komplexitet: Kan vara överväldigande för dem som inte är vana vid smarta enheter.

5. Catit PIXI Smart Feeder

bra kattautomat

Catit PIXI Smart Feeder är en praktisk foderautomat som kan styras via en gratis app för både iPhone och Android. Den har en kapacitet på cirka 1,2 kg torrfoder och passar för foderkulor upp till 9 mm i diameter.

Appen låter dig bestämma när och hur mycket mat som ska serveras, och meddelar dig när maten serveras och när det är dags att fylla på foder. Automaten har även en manuell knapp för att servera en extra måltid vid behov och drivs via strömsladd eller batterier som backup.

 • Flexibel styrning: Gratis app för både iPhone och Android, vilket gör det enkelt att ställa in och övervaka matningen.
 • Justerbara portioner: Kan ställa in mängden mat som ska serveras vid varje måltid.
 • Back-up batteri: Drivs med strömsladd men har batterialternativ som reserv.
 • Begränsad kapacitet: Rymmer cirka 1,2 kg torrfoder, vilket kan kräva frekvent påfyllning.
 • Endast för små foderkulor: Passar för foderkulor upp till 9 mm i diameter, vilket kan begränsa användningen för vissa typer av torrfoder.

En foderautomat är en anordning som automatiskt distribuerar mat till ditt husdjur vid förinställda tider. Du kan programmera automaten att mata din katt flera gånger om dagen med exakta portioner. Vissa modeller styrs via en app och har även kameror och röstinspelningar för att interagera med ditt husdjur.

Några viktiga funktioner att leta efter inkluderar app-styrning, möjlighet att programmera måltider och portioner, kameraövervakning, röstinspelningar, batteribackup, och enkel rengöring. Välj en modell som passar dina och din katts behov bäst.

De flesta foderautomater är designade för torrfoder, men det finns även modeller som kan hantera våtfoder. Det är viktigt att läsa produktbeskrivningen noggrant för att säkerställa att automaten är lämplig för den typ av foder du planerar att använda.

Hur ofta du behöver fylla på foderautomaten beror på dess kapacitet och hur mycket din katt äter. En stor automat kan rymma flera dagars mat, medan mindre modeller kanske behöver fyllas på dagligen. Det är viktigt att hålla ett öga på fodernivån för att säkerställa att din katt alltid har tillgång till mat.

För att undvika problem är det bra att välja en foderautomat med batteribackup, så att den kan fortsätta fungera även vid strömavbrott. Kontrollera även att automaten är av god kvalitet och underhåll den regelbundet för att minimera risken för tekniska fel.

Ja, foderautomater är säkra för katter när de används korrekt. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och regelbundet rengöra automaten för att förhindra bakterieuppbyggnad. Om din katt har en tendens att överäta, välj en modell med portionskontroll för att undvika övermatning.

Ja, foderautomater kan vara ett effektivt verktyg för viktkontroll eftersom de låter dig exakt styra portionerna och matningstiderna. Detta kan hjälpa till att förhindra överätning och säkerställa att din katt får rätt mängd mat varje dag.

Vissa foderautomater har inbyggda kameror som låter dig övervaka din katt via en app på din smartphone. Detta kan vara praktiskt om du vill hålla koll på din katts matvanor och säkerställa att den äter som den ska.

Ja, vissa foderautomater är designade för att användas i hushåll med flera katter och kan hantera flera matstationer eller specifika matningsscheman för olika katter. Det kan vara bra att välja en modell med mikrochip-läsare för att säkerställa att rätt katt får rätt mat.

De flesta foderautomater har avtagbara delar som kan diskas för hand eller i diskmaskin. Det är viktigt att regelbundet rengöra alla delar som kommer i kontakt med mat för att förhindra mögel och bakterietillväxt.